Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaAktuality - zde zobrazit všechny článkyS nátěry BALAKRYL budou okna jako nová

S nátěry BALAKRYL budou okna jako nová

6.11.2012 - Dřevěná okna působí přirozeně a příjemně. Dřevo jako materiál však má svá specifika. Především neustále pracuje, zejména vlivem vlhkosti v ovzduší. Okna jsou trvale vystavena povětrnostním vlivům jako dešti, mrazu nebo naopak ostrému slunci a  vysokým teplotám. Je tak potřeba je chránit a čas od času jim dopřát nový kabát. Nátěrový systém v podobě základní barvy BALAKRYL ZÁKLAD a speciální barvy BALAKRYL OKNA A DVEŘE dodá povrchu oken a dveří dlouhodobou ochranu a zároveň vysoce atraktivní, hladký vzhled.

 

S nátěry BALAKRYL budou okna jako nová

 

 

Dřevěná okna působí přirozeně a příjemně. Dřevo jako materiál však má svá specifika. Především neustále pracuje, zejména vlivem vlhkosti v ovzduší. Okna jsou trvale vystavena povětrnostním vlivům jako dešti, mrazu nebo naopak ostrému slunci a  vysokým teplotám. Je tak potřeba je chránit a čas od času jim dopřát nový kabát. Nátěrový systém v podobě základní barvy BALAKRYL ZÁKLAD a speciální barvy BALAKRYL OKNA A DVEŘE dodá povrchu oken a dveří dlouhodobou ochranu a zároveň vysoce atraktivní, hladký vzhled. Obě novinky nabízejí například prodejny sítě Dům barev (www.dumbarev.cz). Více na www.balakryl.cz.

 

 

1. krok - Základová barva:

 

BALAKRYL ZÁKLAD

Nová, vodou ředitelná akrylátová barva pro základní nátěry všech druhů dřeva v exteriéru i v interiéru. Je určena k novým i renovačním nátěrům především okenních rámů, dveří, dřevěného nábytku, dřevěných obložení, podhledů a jiných stavebně truhlářských výrobků. BALAKRYL ZÁKLAD vyniká výbornou přilnavostí k povrchu i k vrchnímu nátěru a dobře kryje. Nátěr rychle schne, nezapáchá a dobře vyplňuje případné drobné nerovnosti povrchu. Poté je pevný a zároveň pružný, odolný proti vzniku puchýřů. Povrch se dobře brousí a lehce přetírá.  BALAKRYL ZÁKLAD disponuje atestem na dětské hračky.  Výrobek nahrazuje základovou barvu Tebakryl.

 

Laboratorní i aplikační testy prokázaly, že BALAKRYL ZÁKLAD vykazuje nejlepší vlastnosti ze všech porovnatelných výrobků na českém trhu. BALAKRYL ZÁKLAD dosahoval nejvyššího skóre u vlastností jako je kryvost, brousitelnost a jednoduchá aplikace, které jsou u základních barev nejčastěji vyžadovány koncovými spotřebiteli.

 

Balení: 0,7 kg; 2,5 kg; 9kg

Barevné odstíny: 0100 - bílý

Konečný vzhled: matný

 

 

 

Vydatnost: 5 – 7 m²/kg v 1 vrstvě

Doba spotřeby: 2,5 roku

Doporučená cena: 169 Kč/0,7 kg; 505 Kč/2,5 kg; 1575 Kč/balení 9 kg

 

 

2. krok - Vrchní barva:

 

BALAKRYL OKNA A DVEŘE

 Nová vrchní barva vhodná k venkovním i vnitřním nátěrům oken, dveří, dřevěných staveb a všech druhů dřevotřískových a dřevovláknitých desek i kovových částí dveří a oken, pokud jsou opatřeny antikorozním nátěrem. Tato akrylátová barva je určena k novým i renovačním nátěrům. Barva nedolepuje (anti-blocking efekt), což znamená, že natřená okna se neslepí ani při zvýšené teplotě /např. v létě/ a tlaku /např. tlak mezi rámy oken navzájem/). Nátěr výborně odpuzuje vodu, je trvale pružný a zároveň mechanicky odolný. Receptura výrobku je zcela ekologická. BALAKRYL OKNA A DVEŘE nahrazuje výrobek Tebal.

Balení: 0,7 kg

Barevné odstíny: 0100 - bílý

Konečný vzhled: lesklý

Vydatnost: 7 – 8 m²/kg v 1 vrstvě

Doba spotřeby: 2,5 roku

Doporučená cena: 245 Kč/0,7 kg

 

Postup při natírání oken

PŘÍPRAVA PODKLADU

·         Podklad  musí být pevný, suchý, hladký, čistý, zbavený vosku a mastnoty.

·         Z dřevěných povrchů odstraňte brusným papírem č. 60 – 100 veškerou pryskyřici. Vlhkost dřeva by neměla překročit 12%. Z povrchu vláknitých desek odstraňte brusným papírem č. 220 – 240 voskové (parafinové) vrstvy.

·         Staré nátěry se špatnou přilnavostí se odstraní až na podklad.

·         Dobře přilnavé nátěry se vybrousí brusným papírem č. 120 - 150, očistí se a odmastí.

·         Pro tmelení drobných nerovností v interiéru lze použít vhodný akrylátový tmel. Ten by měl při teplotě 20 - 24°C zasychat asi 3 hodiny. Tmelená místa lze brousit zasucha brusným papírem č. 120 – 150. Poté se povrch musí dobře očistit. Venkovní plochy není vhodné tmelit.

 

ZÁKLADOVÁ BARVA

Obsah plechovky BALAKRYL ZÁKLAD před aplikací důkladně rozmíchejte. Barvu aplikujte štětcem, válečkem nebo stříkáním.

·         Pro první nátěr neošetřeného dřeva v interiéru použijte barvu BALAKRYL ZÁKLAD zředěnou vodou v poměru 3 díly barvy a 1 díl vody. Pro venkovní, více namáhané nátěry doporučujeme nejprve použít Balakryl Napouštědlo na dřevo.

·         Neředěnou barvu následně aplikujte na napuštěný, čistý, vybroušený, vosku a pryskyřice zbavený podklad v 1-2 vrstvách v intervalu 4 hodin.

·         Mezi nanášením jednotlivých vrstev barvy je vhodné nátěr přebrousit jemným brusným papírem č. 120 – 150.

 

Teplota podkladu a okolí nesmí klesnout pod 10°C. Relativní vlhkost vzduchu by nemela být vyšší než 75 %. Nanášecí zařízení, nářadí a pomůcky je nutné po skončení práce ihned omýt vodou.

 

VRCHNÍ BARVA

Vrchní barvu na okna, BALAKRYL OKNA A DVEŘE, aplikujte na napuštěný, čistý a vybroušený podklad, případně dobře přilnavý starý nátěr, v 1–2 vrstvách v intervalu 12 - 16 hodin.

 

 

Nový obal pro BALAKRYL ZÁKLAD a BALAKRYL OKNA A DVEŘE

BALAKRYL ZÁKLAD a BALAKRYL OKNA A DVEŘE jsou dalšími z výrobků BALAKRYL v obalu s novým designem. Důraz při navrhování nových obalů byl kladen především na srozumitelnost a čitelnost. Na přední i zadní etiketě jsou uvedeny benefity výrobku, především vysoká kvalita a vodou ředitelné složení. Nové balení je výrazné a nezaměnitelné. Specifické výrazné barevné odlišení jednotlivých řad (nátěrové hmoty na dřevo - hnědá barva, materiály na kov - tyrkysová barva, BALAKRYL UNI lesk – červená barva, BALAKRYL UNI mat - modrá barva atd.) usnadňuje orientaci v regálu a snadno upoutá pozornost. Makro fotografie na přední části obalu jasně informují, na jaké podklady lze výrobek použít, i bez čtení zadní etikety.

Nátěry BALAKRYL ZÁKLAD, BALAKRYL OKNA A DVEŘE a další výrobky BALAKRYL lze zakoupit například v síti prodejen Dům barev (www.dumbarev.cz) a ve vybraných prodejnách barev a laků. Více informací o výrobcích Balakryl najdete na www.balakryl.cz. Infolinka: 800 101 000.

 

 

Značka Balakryl

Dnes již legendární značka nátěrových hmot Balakryl se zrodila v polovině 80. let min. století. Na konci roku 1985 byla zastavena výroba rozpouštědlových barev a výrobní program se zaměřil na ekologické disperzní nátěrové hmoty. Jejich raketový vzestup se datuje rokem 1987, kdy byla představena nová barva – Balakryl V 2045, která si brzy získala početnou obec zákazníků. Od 6. dubna 2009 patří značka Balakryl pod křídla americké společnosti PPG.

 

O skupině PPG

Vizí společnosti PPG je I nadále zůstat předním světovým výrobcem nátěrových hmot a dalších speciálních výrobků. Díky inovacím, úsilí o udržitelný rozvoj a kompetenci v oblasti barev pomáhá PPG svým zákazníkům v průmyslu, dopravě, výrobě spotřebního zboží a na trhu autopříslušenství vylepšovat více povrchů různými způsoby než kterákoliv jiná společnost. Společnost PPG byla založena v roce 1883, má světové ředitelství v Pittsburghu a působí ve více než 60 zemích po celém světě. Tržby v roce 2011 dosáhly 14,9 miliardy dolarů. Akcie společnosti PPG jsou obchodovány na New York Stock Exchange (symbol: PPG).

Další informace získáte na www.ppg.com

 

 

 

 

 

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 6.11.2012, 11:26

zpět | nahoru