Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaČlánky / InformaceJak bylo na výstavě Bytová show v kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové

Jak bylo na výstavě Bytová show v kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové

14.11.2012 -    Výstava Bytová show probíhala od čtvrtka 8.11. do neděle 11.11. a  pořádala ji  agentura Empresa. Členové cechovní skupiny se zhostili příprav uspokojivě s tím, že se cechovní skupina zaměřila především k dalšímu zprůhlednění a prezentaci cechu malířů a lakýrníků ČR ve vztahu k veřejnosti a to jak laické, tak odborné, proto stánek byl charakterizován i jako Poradenské centrum Cechu malířů a lakýrníků ČR.

   

Jak bylo na výstavě „Bytová show“ v kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové

 

 

 

 

      Výstava „Bytová show“ probíhala od čtvrtka 8.11. do neděle 11.11. a  pořádala ji  agentura Empresa.

Členové cechovní skupiny se zhostili příprav uspokojivě s tím, že se cechovní skupina zaměřila především k dalšímu zprůhlednění a prezentaci Cechu malířů a lakýrníků ČR ve vztahu k veřejnosti a to jak laické, tak odborné, proto stánek byl charakterizován i jako „Poradenské centrum Cechu malířů a lakýrníků ČR“.

   

     Výstava probíhala v kongresovém a výstavním centru ALDIS v Hradci Králové od čtvrtka do neděle s tím, že již ve středu v odpoledních hodinách bylo spoustu práce s postavením stánku a instalací expozice. Protože Královéhradecká cechovní skupina má vlastní stánek, který si vyrobila vlastními silami a na své náklady (výstavní stánek 6,2 x 3,2 m, v=2,6m), skládající se z jednotlivých panelů na kovové konstrukci, bylo to trochu jednodušší. Vzorky jednotlivých malířských technik se prováděly na sololakové desky s jednotným rozměrem 40 x 60 cm, které byly nainstalovány na stěny stánku. Mimo toho se na stejné desky prováděli i ukázky prací v průběhu celého trvání výstavy.

 

    Výstava probíhala v průběhu všech dní od 9.00 do 18.00 hod (neděle do 16.00 hod). Je potřebné vyzdvihnout přístup a iniciativu téměř všech členů cechovní skupiny, protože po všechny výstavní dny bylo na stánku minimálně 4 až 5 členů, takže se mohlo nejen průběžně předvádět, ale další měli prostor na to, aby se věnovali zájemcům a dotazům. Přípravě, instalaci, účasti i bourání expozice se aktivně účastnilo 7 členů cechovní skupiny V této souvislosti je potřebné rovněž konstatovat, že ne všichni členové cechovní skupiny přistoupili k výstavě dostatečně zodpovědně a kolegiálně. Výstava byla na dnešní poměry, dá se říci, slušně navštívená a na samotném stánku bylo většinou živo. Dotazů na různé techniky bylo více než dost.

 

V pátek výstavu navštívil i náš generální sekretář pan Žatečka, v sobotu pak p. Bartošová z BaL Hostivař a pan Miroslav Koubek, který za součinosti našich členů měl v přednáškovém sále v rámci doprovodného programu přednášku o povrchových úpravách se zaměřením na plísně, tepelně izolační materiály a moderní trendy v malbách interiérů. I tato se setkala s velkým zájmem návštěvníků. Další dotazy a informace byly poskytována na stánku cechu.

 

V průběhu pátka jsme absolvovali několik jednání, mimo jiných i s p. ing. Kebortovou, ředitelkou pořadatelské fy Empresa, která nám mimo jiných poděkovala za profesionální přístup a kvalitní poradenské centrum, i za zajímavou přednášku p.Koubka.

 

    Dnes myslím můžeme konstatovat, že se výstava, resp. expozice cechu – cechovní skupiny, setkala s velmi pozitivním ohlasem, že cechovní skupina kvalitně reprezentovala cech a určitě pozitivně přispěla k prezentaci a dalšímu zprůhlednění Cechu malířů a lakýrníků ČR a řemesla jako takového.

     

                   

 

                  
  

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR - Topolančino, 14.11.2012, 16:07

zpět | nahoru