Hlavní menu

Přihlášení

Přihlašovací jméno / e-mail + heslo
Zapomněli jste heslo? Nechte si heslo zaslat na e-mail. Pokud nemáte přístupové údaje a jste členem Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR, kontaktujte správce serveru.

Sídlo Cechu:
SEKRETARIÁT - CMLT ČR

informační centrum

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR

AUTORIZOVANÁ PROFESNÍ ORGANIZACE

Učňovská 1 (1.patro)
190 00 Praha 9
tel:     266 106 572 
mob.: 777 02 04 03

e-mail: info@CMLT.cz

www: www.CMLT.cz 

zastávka "Spojovací" -

budova SOŠ Jarov

Registrace vedená :

Městský soud Praha, spisová značka L 12982

Ič: 266 02 032

Dič: CZ26602032

 

GPS souřadnice:

N-50°5'30.22"

E-14°30'1.572" 

 

Správce serveru:
T-Centrum.CZ, a.s.
www.tradecentrum.cz
tradecentrum@t-centrum.cz
Tel./fax: +420 267 132 417
Jste zde: Hlavní stránkaČlánky / InformaceNovinky do odborných škol

Novinky do odborných škol

4.3.2008 - Pro žáky oboru Malíř a Zedník se uskutečnila koncem února přednáška odborné firmy, která se zabývá výrobou nátěrových hmot pro interiér i exteriér.

Každý z nás občas potřebuje řemeslníka a najít opravdu dobrého, který své řemeslo ovládá, dobře se orientuje v nových materiálech a technologiích, není vždy jednoduché. Aby z odborných škol vycházeli mladí řemeslníci dobře připraveni na svoji praxi, musí  se v těchto školách začít učit nově, a to ve spolupráci s odbornými firmami.  Toto si dobře uvědomují i vyučující Střední školy technické, Přerov, Kouřílkova 8 (pozn. škola vnikla sloučením Středního odborného učiliště stavebního a Střední odborné školy a Středního odborného učiliště technického), kde je výuka doplňována přednáškami odborných firem, na kterých se žáci seznamují s novinkami.        

V úvodu přednášky prezentovali představitelé firmy výrobní sortiment včetně jeho vlastností a použití. Výklad byl doplněn praktickými ukázkami, které prováděl odborný pracovník firmy, což zvýšilo tak potřebnou názornost výuky. Nejcennější však byla možnost předváděné výrobky si vyzkoušet. Této příležitosti využili jak žáci, tak i vyučující odborných předmětů, kteří se také s některými výrobky seznamovali poprvé.

Žáci oboru Malíř si kromě nátěrových hmot pro malbu stěn a fasád vyzkoušeli i velmi žádané dekorativní techniky nebo nanášení sklovláknitých tapet. Pro žáky oboru Zedník připravili představitelé firmy možnost získat zkušenosti se způsoby nanášení nových vnitřních a venkovních tenkovrstvých omítek. Přednášející prozradili i tzv. „špeky“, tedy cenné rady nezbytné pro úspěšné provádění práce. Na závěr byl prostor i pro diskuzi, i když nejvíce dotazů měli vyučující odborného výcviku, aktivní byli i někteří žáci.

Vedení školy si je dobře vědomo důležitosti sepětí teorie a praxe a proto vítá a podporuje všechny nabídky firem, které by vedly ke zvýšení odborné úrovně našich žáků. I na naší škole chceme učit nově s ohledem na potřeby budoucích zákazníků našich žáků a trhu. Ing. Jitka doleželová 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

Cech malířů a lakýrníků ČR - Stavinohová Šárka, 4.3.2008, 11:03

zpět | nahoru